Modette

KNOWING WHAT TO DO WILL NEVER BE ENOUGH

Är du en person som gillar att göra to-do listor men som inte fullföljer och bockar av punkterna på listan? Vet du vad du skulle behöva göra för att förändra ditt liv men känner att du inte orkar ta tag i det?

För ett tag sen läste jag om Mel Robbins och hennes livshistoria och vad hon gjorde för att förändra sitt liv. Hon förklarar att vi alla har vårt öde i våra egna händer och att vi oftast vet vad vi behöver göra men att vi oftast inte orkar göra det. Om det hade varit så enkelt som att bara göra det vi tänker att vi ska göra så hade alla haft allt de velat ha. Men om vi nu vet detta, varför gör vi inte bara det som vi vet att vi borde göra?

Hon har kommit fram till två saker;

- Det räcker inte att veta vad man behöver göra

- Det räcker inte heller att veta varför man behöver göra det

Det som händer är att hjärnan och känslorna inte är synkade, det finns en skillnad mellan vad du vet att du borde göra och vad du känner för att göra. Och om du inte känner för att göra något så kommer du troligtvis inte göra det och du behöver därför lura hjärnan och vinna över dina känslor. Därför uppfann hon 5 sekunders regeln som lurar hjärnan och sätter den i "action-mode". Det är så enkelt som att om du inte känner för att gå upp ur sängen på morgonen kan du tänka "om fem sekunder ska jag gå upp" och sen räknar du ner från fem till ett och när du har räknat klar så går du bara upp och då har du lurat hjärnan och lärt den ett nytt mönster.

Det här mina vänner ska jag nu prova och se om det blir lättare för varje dag som går.

"When you do something you’re not used to doing, you are in the act of building new habits and erasing existing ones."

 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress