Modette

SVENNEBANAN-LIV
 
I onsdags utbrast jag till J efter att klockan var 22.30 och vi precis hade jobbat klart "Tänk va skönt om man för en gångs skull kunde få leva ett Svennebanan-liv och komma hem vid 17.30, äta mat och sedan inte ha några måsten...". Vi båda saknar tid för oss själva, tid för varandra och framförallt tid för att göra de saker som vi inte hinner med i vardagen. Jag har inte befunnit mig på vår balkong på säkert två månader och våra växer där skulle verkligen behöva skötas om, men vi hinner inte. Vi har ett kök som vi ska renovera och ett golv vi ska slipa (vi ska leja bort allt så egentligen så skulle det inte ta så mycket tid för oss) men vi har inte nog med tankekapacitet för att ringa runt och hitta hantverkare eller bestämma hur vi vill ha det. 
 
Så igår unnade jag mig en lugn kväll utan måsten och jag kände mig så tillfreds med allt samtidigt som jag hann bli rastlös på de få timmar jag faktiskt unnade mig. Jag tog till och med fram dammsugaren och dammsög hela lägenheten trots att vår städerska hade varit där några dagar tidigare, snacka om att vara uttråkad då (så egentligen vill jag nog inte ha ett svennebanan-liv, kanske bara några svennebanan-timmar här och där). När Johan sen kom hem lite senare åt vi mat tillsammans och utförde massa ärenden som vi hade på vår to-do lista. Tänk att några timmar utan måsten blev till en fixar-kväll och jag fick massa inspiration till blogginlägg jag vill dela med mig av. Så nu sitter jag här, fredag kväll - har handlat goda ostar för en smärre förmögenhet, korkat upp rödvinet och ska njuta av mitt egna sällskap och förbereda lite blogginlägg till er som ni får ta del av i veckan. Imorgon tänkte jag också dela med mig av det körschema vi använde förra helgen, så får ni kanske några tips på hur ni kan lägga upp dagen och en insikt i hur jag som bröllopskoordinator jobbar under helgen.
 
Livet är tillbaka, jag är tillbaka. NU kör vi! ❤
 
 
AKTIVITETER PÅ MÖHIPPA
 
Många gör den klassiska leken att bruden (eller brudgummen) ska gå runt på stan och göra uppdrag för att samla ihop poäng. Och även fast jag själv inte är särskilt förtjust i just dessa uppdrag och inte skulle vilja bli utsatt för dem själv så tänkte jag ge lite tips på vilka uppdrag nu kan ha med som inte är allt för svåra och som inte innefattar att klippa av kalsonglappar eller sälja pussar.
 • Bild i en limousine
 • Bild med en kändis
 • Sjung i lokaltrafiken
 • Be att få ropa ut "dörrarna stängs" i lokaltrafiken
 • Dance battle med en annan blivande brud
 • Flossa inne på ett bibliotek
 • Beställ en krånglig meny (glutenfritt, laktosfritt, cheesburgare utan ost) på en hamburgerkedja och när du ska betala så säger du att du ångrat dig och går därifrån
 • Tvätta ett klädesplagg i en fontän
 • Tävla mot valfri kille att äta upp ett godissnöre utan händerna på kortast tid
 • Hålla ett gympapass på ett valfritt torg
 • Slå in en man i toapapper
 • Gå in på valfri klädesbutik och starta en konversation med en skyltdocka - bli sedan arg när skyltdockan inte svarar tillbaka
Bara fantasin sätter gränser på vilka uppdrag ni kan ge bruden men tänk igenom om detta faktiskt är något som bruden villa göra. Man ska inte behöva gå runt på stan och lida sig igenom sin möhippa bara för att ens vänner ska få sig ett skratt. Jag har faktiskt själv lite dåligt samvete för att vi har gett några av dessa uppdrag till en av mina vänner (även fast hon genomförde dem med bravur). Bruden ska bara känna kärlek under dagen och det visar ni genom att planera en möhippa som ni tror att HON skulle bli glad av.
BRÖLLOPSHELG 2019
 
Herregud den här veckan alltså, jag vet att jag tjatar om att det är mycket precis hela tiden men jag tror att den här veckan tar priset. Jag ska hinna prestera massa på jobbet innan jag går på semester, sedan är det avslut med gamla brudpar och uppstart av nya brudpar. Jag ska även försöka planera lite inför semester och helst hade jag velat hinna förbereda massa blogginlägg så jag inte behöver ta upp datorn massa gånger på semestern. Jag har även massa samtal att ringa för att fixa försäkring etc - sjukt tråkiga samtal men som måste göras.
 
Vad gör jag för att hinna med allt utan att stressa sönder? Jag har nu skrivit upp en to-do lista på min mobil och sedan är det bara att sätta igång och beta av listan. Jag tror att jag kommer vara en smärre död fisk på fredag, men så får det vara, har hela nästa vecka på mig för återhämtning och lugn och ro.
 
Idag är i alla fall en väldigt kul dag för vi ska äntligen sätta igång med planeringen av en superhärlig bröllopshelg 2019.