Modette

KRÄFTSKIVA
 
I veckan var det kräftpremiär och det börjar bli dags att planera årets kräftskiva. Jag tänkte tipsa om allt ni behöver för att få till en lyckad kräftskiva.
 
1. Härliga människor
Bjud in de personer som ni vill ha där och som ni tror kommer göra er kräftskiva till en minnesvärd tillställning. Blanda gärna kompisgäng och se till att alla får chans att mingla med alla.
 
2. Mat & Dryck
Det är inte bara kräftor som ska förtäras utan satsa på att fylla ut matbordet med pajer, såser, bröd, röror och andra tillbehör. Vad gäller dryck är snaps tradition men för alla som inte är så förtjusta i smaken så rekommenderar jag er att göra er egna snaps som kanske inte är lika stark eller som har en smak ni gillar. Tänk dock på att godissmak kanske inte riktigt går hand-i-hand med kräftspad. Viktigt att även bunkra upp med mycket vatten och alkoholfria alternativ för att få kvällen att hålla längre.
 
3. Dekor
När jag får dekorera är jag i mitt esse och jag har redan tänkt ut hur jag vill dekorera årets matbord. Satsa på ljusslingor, kräftpåsar, citroner, krondill, kräftor och handdukar som servetter för en mer rustik känsla. Jag kommer skippa allt vad färg heter under årets kräftskiva och gå tillbaka till jordnära toner.
 
 
4. Snapsvisor
Man behöver inte dricka snaps för att kunna sjunga snapsvisor men att få sjunga lite under middagen sätter en helt annan stämning på tillställningen och alla tycker att det är lite kul att få skratta till fåniga låtar.
 
5. Lekar
Det är alltid kul att träffas lite tidigare och hinna köra en 5-kamp ihop innan maten för att sammansvetsa gästerna eller köra ett musikquiz efter middagen. Eller varför inte köra en omgång dansstopp eller hela-havet-stormar som man gjorde när man var barn.
 
Bild av superduktiga Vesterdesign
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress