Modette

ÖLAND I MITT HJÄRTA
Sista trippen på vår Sverige-tour var Öland så på onsdagen tog vi oss upp via Karlskrona där vi intog lunch och spatserade lite i staden. Sedan var det raka vägen upp till Öland och Löttorp där vi hade hyrt ett rum för två nätter. Jag ville visa Johan det Öland som jag hade upplevt när jag var barn och vi åkte direkt upp till hamnen i Byxelkrok där vi åt middag och såg solnedgången.
 
 
Torsdagen startade vi med en promenad i vanlig ordning bland sädesfält och kohagar. Sedan tog vi oss till Homrevet för strandhäng och vila. På kvällen hade Johan bokat ett sent bord på Lammet & Grisen som vi nostalgiskt cyklade till i solnedgången.
 
 
På fredagen packade vi ihop alla våra tillhörigheter och åkte till Johans underbara kollega för en ridtur på deras nya häst, morgondopp och sedan en pangfrukost utan dess like hemma hos dem. På sommaren har de hästen på en bondgård så vi fick även en tur i den hel-automatiska bondgården och vi fick hälsa på små söta kossor som bara var några dagar gamla. Jag blev så himla sugen på att jobba/bo på en bondgård, det är något som lockar med att vara egenförsörjande och se hur saker växer upp och man tar tillvara på det naturen ger, kanske något för framtiden.
 
Vi ville egentligen inte åka hem men födelsedagskalas och andra åtaganden kallade så efter några timmar på stranden åkte vi hemåt. Men snart åker vi tillbaka till Öland för att umgås med Johans föräldrar och uppleva skördefesten igen - can't wait!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress