Modette

MINA FAVORITRECEPT TILL JULBAKET
 
Något med saffran är alltid det första jag bakar för det är riktig jul för mig. Eftersom jag inte kan äta gluten så kan jag tyvärr inte göra några lussekatter (de blir både fula och torra på glutenfritt mjöl) så därför brukar jag göra en glutenfri saffranskladdkaka och bjuda på (vill man inte göra den glutenfri så kan ni bjuda ut mjölmixen mot vanligt vetemjöl)
 
2 påsar saffran
225 g smör
150 g vit choklad
3,5 dl strösocker
3 dl glutenfri mjölmix
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk salt
4 ägg
Mandelflarn eller pärlsocker till garnering
 
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra en form och "bröa" den med glutenfritt ströbröd eller vanligt socker
Jag brukar hälla i en droppe alkohol (vodka) i en bunke med saffran för att verkligen dra ur smaken ur mitt saffran.
Smält smöret, häll ner den hackade vita chokladen och rör om tills chokladen är helt smält. Häll smör och chokladblandningen i bunken med saffran.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och häll ner i smörblandningen.
Rör till sist ner äggen i smeten och häll över i formen.
Strö över lite mandelflarn eller pärlsocker (efter smak och tycke) och grädda sedan i ugnen i 25-30 minuter
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress