Modette

Vem vill jag vara och florist sökes!

I morse när jag hade avklarat ett moment i GWA kursen började jag fundera på vilken typ av bröllopskoordinator (eller eventkoordinator för den delen) jag vill vara och vad i branschen som lockar mig hit. Ända sedan jag fick vara med och styra mina kalas när jag var liten så har design, dekor och genomförande alltid varit det roligaste. Jag kunde sitta i timmar i wordart och utforma inbjudningar som skulle skickas ut till vänner, kommer ni ihåg regnbågstemat? - jag var en flitig användare av just detta tema. Jag älskar såklart planeringsstadiet när man får hitta inspiration och det administrativa, men det är något speciellt när man går från en bild man har i huvudet till något som genomförs. Att vara den som pyntar i lokalen och inhandlar/pysslar ihop alla dekorationer känns helt rätt för mig och jag tror att jag har kommit fram till att det är dit jag vill driva mitt bolag, vara bröllopskoordinatorn som är specialiserad på design och dekor och som oftast själv är med och färdigställer lokalerna inför event. Sen tror jag att det är viktigt att omringa sig med bra människor som kan leverera det jag är mindre bra på, som blommor till exempel. Jag kan ha en vision hur jag vill att det ser ut men jag har dålig koll på hur man får till det eller om blommorna ens finns under en viss säsong. Så det blir nästa steg att teama ihop mig med någon som är duktig på blommor - någon där ute som känner sig manad eller känner någon som skulle vara perfekt? Hör av er till mig på madeleinebjoerk@gmail.com

Lite entreprenörstankar som snurrar i ett annars tungt och snorigt huvud (freeeesh tjej)

Great Weddings Academy

Så var det min tur att bli sjuk. För tillfället är jag stationerad i sängen med massa kuddar och filtar runt omkring mig. Häller i mig mitt favoritte från NK - Havtorn och försöker att hålla fokus på jobbet. Men min hjärna vill inte riktigt samarbeta, den är helt uppe i varv och mest fokuserad på dukningar, blommor och dekor till kommande bröllop blandat med inredning och kläder - helt schizofrent helt enkelt. Jag borde egentligen vara väldigt trött eftersom hostan har hållit mig vaken halva natten men det kanske var tur att vi somnade vid 21 igår, för då fick jag några bra timmars sömn i alla fall.

Jaja nog om sjuklingen här, hur mår ni? Är ni lika peppade som jag på vårens ankomst eller gillar ni ett snötäckt vinterlandskap? Jag kan knappt bärga mig till vårens event som jag håller på att planera och jag tänkte att jag ska slänga in ett release-party för mitt företag också, det kan bli kul va? Men jag får verkligen lägga på ett kol om jag ska hinna gå klart GWA kursen innan våren som jag har satt som mål (verkar dock ha ett tag kvar då våren just nu lyser med sin frånvaro). Jag vet att några som läser är intresserade av hur man bli bröllopskoordinator och vad kursen går ut på så jag tänkte visa lite vad vi gör.

Kursen är indelad i 17 steg och det mesta utgår från Johannas bröllopsbok. I steg 1-4 var det mycket fokus kring kunden och dess behov samt hur man gör en behovsanalys och börjar förbereda inför en bröllopskonsultation. Steg 5-6 gick vi igenom en bröllopskonsultation och fick göra ett test - så himla kul (och jag hade bara 1 fel). Sen var det dags för ett mentorsamtal tillsammans med Johanna där vi gick igenom mina drömmar, alla inlämningsuppgifter jag hade skickat in under kursens gång och pepp ifrån henne - så himla kul att höra vad hon har för tankar kring sitt egna företagande och tips till mig. I steg 8 gick vi djupare in på en behovsanalys som man behöver göra för att kunna göra en helkoordinering (som jag gör för ett av mina brudpar just nu). Och nu är jag inne på alla steg i en bröllopsplanering alltså vad man ska göra när under månaderna innan bröllopet. Kursen avslutas sedan med ett slutprov och ännu ett mentorsamtal med Johanna. Jag måste säga att kursen är otroligt rolig att gå och man lär sig väldigt mycket i varje delmoment, trots att man har planerat bröllop och event tidigare.

Om ni är intresserade av att gå så säger jag bara kör, det är superkul att lära sig av branschens bästa koordinator! ❤

Alcohol - Because no great story started with someone eating a salad

Kan vi drömma oss bort till sommaren, ljusa kvällar, ljumma nätter och härlig dryck? Mitt i den kallaste vintern som Stockholm har sett på år och dar så känner jag ett sug efter iskalla drinkar serverade i fantastiskt fina glas. Det finns massa olika finurliga sätt att bjuda på er favoritdryck och här bjussar jag på av mina favoriter

Om ni har en bar är det alltid uppskattat att ha en eller flera av din/era favoritdrinkar som gästerna kan välja på. Men föredrar du/ni öl och vill ha en annorlunda bar kan ni fylla en skottkärra, badkar eller en båt med is och valfri dryck där gästerna får servera sig själva.