Modette

Bordsplacering

Något som alla kommer se på ert bröllop är bordsplaceringen och främst ”bordsplacerings displayen” som alltså är det som visar vid vilket bord som gästerna ska sitta. Här får ni alltså chansen att knyta ihop och verkligen visa ert tema eftersom alla gäster kommer slå ett öga på placeringen. Nedan har jag letat fram lite olika bordsplaceringsdisplayer som ni kan matcha ihop med ert tema.

Industri och naturnära tema

Lyxigt slottstema, Rustikt och Lantligt tema, Romantiskt tema

Hur fint är det inte att skriva på ett gammalt fönster eller en spegel? Dessa fungerar till många olika teman; slott, lantligt, industri, modernt, romantiskt etc. Sen måste jag bara visa nedan, hur häftig? Viktigt att skriva namnen i alfabetisk ordning dock, annars kommer det ta lång tid för varje gäst att hitta sin plats.

När ni gör en bordsplacering är det viktigaste att komma ihåg att det är ni som bestämmer hur ni vill sitta, ingen annan. På det traditionella honnörsbordet så sitter brudparet i mitten, brudens föräldrar närmast och sedan brudgummens föräldrar. Därefter brukar man fylla på med syskon och äldre släktingar, som mor-och farföräldrar. Om ni inte vill ha ett klassiskt honnörsbord med familjen så kan ni sitta helt själva eller ha ert brudfölje till bords.

Vad ska ni tänka på när ni gör er bordsplacering?

En bordsplacering är lagom att börja med ungefär 1 månad innan bröllopet när alla har hunnit meddela om de kommer
Bordsherren sitter till vänster om bordsdamen

Var inte rädda för att blanda släkter, gamla som unga, vänner och familj

Det är alltid skönt för gästerna att ha någon närstående nära, inte precis bredvid men i alla fall så man kan prata med varandra eller ha ögonkontakt

Gäster som har barn med sig sitter gärna vid kanterna

Toastmastern behöver oftast sitta nära tekniken och ha dator/projektor nära

Försök hitta gemensamma nämnare mellan bordsgrannarna. Det kan till och med göras som en lek under kvällen - hitta bordets gemensamma nämnare (ni kan hinta genom att döpa bordet till något som påminner om vad de har gemensamt)

Ett vanligt misstag många gör är att placera ut "pratiga" människor på varje bord för att man vill att varje bord ska ha lika kul och prata lika mycket. Men det kan istället bli så att den "pratiga" tar över och de som kanske är lite blyga inte får en syl i vädret. Försök istället sätta ihop människor som liknar varandra och som har något gemensamt

Ett bra sätt att börja med bordsplaceringen är att skriva ner alla namn på små färgade lappar och försöka placera ut på borden. Ha olika färger för olika teman, hans familj, hennes familj, vänner, kollegor, bekanta för att underlätta och se hur mixen blir på varje bord. Det är också väldigt enkelt att flytta runt om ni inte tycker att det blir bra eller någon lämnar återbud innan ni har satt den definitiva placeringen.

Lycka till med er bordsplacering! ❤

Bilder från Pinterest

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress