Modette

VAD KOSTAR EN BRÖLLOPSKOORDINATOR?
 
Jag har fått frågan tidigare och sett i många bröllopsgrupper på Facebook att det är lite oklart vad en bröllopskoordinator kostar och hur stor budget man behöver ha för att "kunna" anlita en bröllopskoordinator. Det är en relativ ny bransch och det är väldigt olika priser om man jämför olika koordinatorer. Mitt råd är att skicka en förfrågan till olika koordinatorer oavsett vilken budget ni har så får ni ett hum om vad saker kan tänkas kosta och sen får ni ta ställning till vad ni är beredda att betala för den tjänsten.
 
UPPSTARTSKOORDINERING, 4.000 - 8.000 kr
En uppstartskoordinering där man går igenom prioriteringslistan, checklistor, budgetmall, moodboards och unika leverantörer för just ert bröllop. Denna koordinering är relativt lika för alla koordinatorer men erfarenhet och varumärke gör att priset kan gå upp en del.
 
BRÖLLOPSDAGSKOORDINERING, 5.000 - 15.000 kr
Är man intresserad av att ha en bröllopskoordinator endast på bröllopsdagen som ansvarar för allt löpande under dagen och kontakt med alla leverantörer så skiljer sig priset för vilka man väljer. Vissa har fler möten innan bröllopsdagen för att ta över kontakten med leverantörerna medan andra har ett uppstartsmöte innan dagen. Det beror också på vad man vill ha hjälp med under dagen. Vill man ha någon på plats som har kontakt med leverantörer och som löser oförutsedda problem så kan det såklart bli billigare än om man vill ha hjälp med viss dukning, uppblåsning av ballonger etc.
 
BRÖLLOPSDESIGN, 8.000 - 40.000 kr
Vill man ha hjälp med designen till sitt bröllop, att hitta leverantörer till dukning etc så skiljer sig priset och tjänsten åt. I vissa paket ingår hyra av stolar, bord, porslin etc medan i andra paket är det endast tjänsten i sig som ingår.
 
BRÖLLOPSKOORDINERING, 15.000 - 200.000
Här skiljer det sig åt rejält beroende på vem ni anlitar och vad ni vill ha hjälp med. Vill ni ha en koordinator som guidar er hela vägen från start till mål men där ni gör det mesta själva så hamnar man i det nedre spannet. Vill ni däremot lägga hela er planering i någons händer som ser till att allt blir bokat, förhandlat och koordinerat hamnar ni i det övre spannet.
 
Det kan låta dyrt att anlita en bröllopskoordinator men det man måste tänka på är att alla priser är inkl moms och dessa pengar ska sedan skattas på innan de hamnar som lön till koordinatorn. Om man ska uppskatta tidsåtgången för varje tjänst så tar en uppstartskoordinering mellan 8-20 timmar att förbereda och genomföra. En bröllopsdagskoordinering tar mellan 25-50 timmar eftersom bara själva bröllopsdagen tar 12-18 timmar. Bröllopsdesign kan ta allt ifrån 40-100 timmar beroende på vad man ska hjälpa kunden med. En helkoordinering av ett bröllop hamnar vi på mellan 75-500 timmar så om man gör en enkel överslagsräkning så är timpriset mellan 200-300 kr inkl moms. Det är ingen bransch man blir snorrik på som koordinator och man lägger oftast ner fler timmar än man tar betalt för men det är en fantastisk bransch att jobba inom.
Caroline

Priserna du skriver för en hel bröllopskoordinering, det är från denna summan allting som brudparet vill ha ska betalas från, eller? Lokal, DJ osv osv.. eller det ligger i en separat pott?

Svar: Bra fråga, i dessa summor (15.000-200.000 kr) är det oftast endast koordinering som ingår. Alltså vad en koordinators tid kostar. Lokal, mat, DJ, dekor, blommor etc ligger utanför dessa kostnader.
Madeleine Björk

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress