Modette

MIDSOMMARFIX
 
 
Nu är vi nog klara med alla förberedelser inför midsommar. Igår kväll gjorde vi en skagentårta, en glutenfri västerbottenpaj och tårtbotten till en mandeltårta. Nu är vi nästan färdigpackade och redo för att åka, det ska bli så himla mysigt att komma iväg från Stockholm för att fira midsommar med härliga människor. Mindre härligt kommer kön på systemet och motorvägen vara, men vi har gott sällskap så vi får hålla humöret uppe.
 
Förra året satsade vi på nedan bål och den var otroligt god. Tror jag drack den hela dagen utan att må dåligt - sockerchockad blev jag dock efter ett tag.
 
Rosébål med fläder
  • 5 dl rosévin
  • 2 dl russian tonic water
  • 2 dl tranbärsjuice
  • 1 dl flädersockerlag (eller flädersaftkoncentrat) + citronjuice
Blanda alla ingredienser, skiva några citroner och lägg i bålen. Toppa med is och jordgubbar
 
 
MAT TILL MIDSOMMAR
Midsommar för mig är god mat, blommor i mängder och härligt sällskap. Så ikväll ska vi ge oss på att fixa lite sill, pajer och förbereda en skagentårta. I år tänkte vi prova lite nya sillar men sen får västerbottenpajen vara en gammal goding på besök och likaså skagentårtan som var otroligt uppskattad förra året.
 
Jag har tänkt fixa tre sillar den här Örtsillen med citron och ost, den här skagensillen (älskar vanlig skagenröra) och sist men inte minst ska vi försöka oss på den gamla vanliga senapssillen.
 
Bild av härliga Åse
 
 
Jag älskar dessa burkar från Granit som man kan förvara det mesta i men jag har inga lediga för tillfället så det blir nog till att gå och köpa flera. Såg att det var ett erbjudande just nu - 3 för 2 så tips att passa på!
HUR GÖR MAN EN MIDSOMMARKRANS?
I år tänkte jag slå på stort och göra en riktigt fin midsommarkrans där jag blandar lite köpeblommor med egenplockade. Tidigare år har jag kört på den gamla hederliga tekniken och blandat björkris och blommor helvilt och bara använt tråd för att binda ihop det men i år tänkte jag försöka mig på detta: 
 
 
Om ni vill göra er krans redan dagen innan så kan jag tipsa om hur ni får er midsommarkrans att hålla:
 

1. Lägg den färdiga blomsterkransen på en tallrik eller bricka.
2. Duscha kransen med en blomspruta.
3. Täck tallriken försiktigt med plast.
4. Ställ tallriken kylskåpskallt fram till att du ska använda din midsommarkrans