Modette

HEMMAGJORD SNAPS
Varje år gör vi olika sorters hemmagjord snaps då jag har börjat tröttna på Hallands Fläder eftersom det är den enda snapsen som jag dricker annars. Så jag tänkte dela med mig av några recept och årets snaps som vi kommer att göra.
 
Några snabba tips på vägen:
  • Ett misstag många gör är att förvara snapsen i frysen. När spriten är iskall försvinner mycket av smaken och snapsen smakar mest bara sprit. Att låta snapsen stå i ett kallt kylskåp räcker gott och väl.
  • Färska kryddor behöver 1-2 dagar för att ge ifrån sig smak
  • Torkade kryddor behöver 4-7 dagar för att ge ifrån sig smak
  • Frysta bär behöver 7-14 dagar för att ge ifrån sig smak
 
Årets snaps blir - Björnbärssnaps med mynta

2 dl björnbär
1 stjälk färsk pepparmynta
2 stjälkar färsk mynta
50 cl vodka

Gör så här: Blanda samtliga ingredienser i en flaska. Låt stå i 3 dagar och skaka 1-2 gånger om dagen. Sila och häll upp snapsen i serveringsflaska.

 
 

En enkel version av Hallands fläder - Flädersnaps med äpple

30 cl Hallands fläder
40 cl vodka
1 lime
1 rött äpple, oskalat

Gör så här: Häll Hallands fläder och vodka i en flaska. Riv zesten från en limefrukt och skiva äpplet i stänger. Lägg i både limezest och äppelstänger i spritblandningen och låt stå i kylskåp i ett dygn. Sila och servera kall.

 

 

Rabarbersnaps

6 rabarberstjälkar
1 bit färsk ingefära (stor som en vindruva)
2 sockerbitar
70 cl vodka

Gör så här: Skölj rabarbern och skär bort ev fula bitar. Skär rabarbern i 2 cm stora bitar och skala ingefäran. Lägg alla ingredienser i en burk med lock och fyll på med vodka så att allt täcks. Låt stå i kylskåp i en vecka, skaka burken varje dag. Sila bort rabarbern och filtrera spriten genom ett kaffefilter

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress