Modette

MIDSOMMARVECKAN
 
Välkomna till midsommarveckan!
Jag älskar midsommar - god mat, härliga traditioner och det ständiga hoppet om att vädret ska vara på vår sida. Förra året gick vi all-in och bjöd in massa härliga vänner till min morfars land och vi hade en underbar dag. Mycket jobb som låg bakom den dagen med koordinering av dryck, mat, blommor och lekar men så himla värt det.
 
I år ska vi fira hos Johans kollega och det ska bli så himla mysigt. Fram till midsommar så kommer jag ge er mina bästa tips hur man kan maxa mat, dryck och blommor. Jag tycker därför att vi ska börja med dryck - idag gjorde jag min egna flädersaft som kommer att drickas till tårtan på midsommar och här får ni receptet till saften
 
 
2 liter
  • 40 blomklasar fläder
  • 6 citroner
  • 80 g citronsyra
  • 2 l vatten
  • 2 kg socker
1. Skiva citronerna. Lägg i en stor bunke eller en kastrull.
2. Skölj av flädern om den är nyplockad och lägg ner i bunken. Pudra över citronsyran.
3. Koka upp vattnet och häll det över flädern.
4. Sätt på ett lock och ställ svalt minst tjugofyra, men gärna fyrtioåtta timmar.
5. Sila av. Använd helst ett tygnät eller silduk för att få den helt klar. Annars funkar en vanlig sil.
6. Rör i sockret. Lite mer om man tycker den blir för sur eller lite mindre om man tycker den ska vara mindre söt.
7. Koka upp på hög värme och låt koka cirka 5 minuter.
8. Ta av från plattan, låt svalna och häll upp på flaskor.

 
 
Foto av: Bydiadonna
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress