Modette

Presenttips

Hur många gånger har man inte stått i sista sekund och ska fixa en present till någon men har ingen aning om vad man ska ge? När man är ute i sista sekund tycker jag att det är väldigt svårt att komma på något som personen ifråga har sagt att den önskar sig eller har hintat att man behöver. Allra bäst är det att försöka skriva ner några rader när man kommer på något som en vän eller familjemedlem behöver så kan man gå tillbaka till listan och kolla när det väl är dags att köpa en present. Genomtänkta gåvor är bland det finaste man kan få och det är extra kul att ge någon något man vet att de behöver men som de inte har önskat sig. Men för er som har idétorka och kanske har några kommande firande så kommer här några tips.

 

Årgångsvin eller champagne som ska öppnas på ett visst datum, tex "när solen går ner vid klippor", "när första snön faller", "höstdagen som behöver livas upp". Det kan vara en flaska champagne som ska öppnas på brudparets första/andra/tredje... bröllopsdag. Vi gav en kompis en årgångschampagne i 29-års present som skulle lagras i ett år, så när hon fyllde 30 var vi alla där och skålade i hennes lagrade champagne.

En korg med lite smått och gott, gillar personen som ska få presenten mat så är det roligt att lägga i lite annorlunda råvaror som inte går att hitta överallt. Det kanske är en tryffel som ska rivas, en parmesan som har lagrats på ett visst sätt eller en viss tid, speciella chokladpraliner eller ett vin som har beställts och som inte finns i vanliga sortimentet. Det är även kul att lägga ner något redskap till köket som är lite ovanligt och som de troligtvis inte har.

Upplevelse tillsammans med dig/er är också en väldigt uppskattad present så länge man ser till att genomföra upplevelsen ganska direkt. Om man gillar utmaningar kan escape room, laserfortet eller någon annan typ av aktivitet vara kul. Brunch med bubblor eller afternoon tea på något fint ställe. Vin/öl/whiskey/choklad/lakrits - provning för den som gillar det. Stads/historievandring i staden man bor i. Här är det bara att försöka spåna ihop vad personen som ska få upplevelsen skulle gilla.

Pia Widlund

Bra tips!

Josefin

Älskade champagnen, så rolig ide!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress