Modette

Vad gör en bröllopskoordinator?

Jag får ganska ofta frågan från vänner och bekanta vad en bröllopskoordinator (eller eventkoordinator) egentligen gör och det är inte så konstigt eftersom branschen är hyffsat ny här i Sverige. Det enkla svaret är ”har du sett filmen Bröllopsfixaren (The wedding planner) med Jennifer Lopez – det är vad en bröllopskoordinator gör”. Men sen är inte svaret så enkelt och det är så himla mycket mer utöver vad filmen visar som en koordinator faktiskt gör.

Om man tar en bröllopskonsultation så är det en ”crash-course” eller uppstart kanske man ska kalla det för hur man planerar sitt bröllop. Här tar koordinatorn fram ett budgetverktyg som ni kan använda, en moodboard för att kunna illustrera den känsla ni som brudpar vill ha på ert bröllop, några lämpliga leverantörer utifrån era önskemål samt ett planeringsverktyg som ni ska följa för att kunna planera ert bröllops så smidigt som möjligt.

Men det finns väldigt mycket mer som en koordinator kan hjälpa till med. Vi kan hjälpa till att boka leverantörer och be om offerter, deala med leverantörer om priser och ha all kontakt med leverantörerna. Vi kan finnas där på själva bröllopsdagen och dekorera, piffa och koordinera dagen. Vi kan ta fram designkoncept och hjälpa till med det kreativa så som dekor, blommor, ballonger etc. Vi är rådgivare när det kommer till vett och etikett, vi kan svara på de flesta frågorna som ett brudpar kan tänkas ha och vara en bästis att hålla i handen när man inte vet vart man ska vända sig.

Ett väldigt roligt jobb helt enkelt!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress