Modette

NEW YORK GUIDE

Vi kom ju hem från New York för ett tag sen och har nu hunnit smälta och reflektera lite över vår vistelse där som förstagångsresenärer. Jag tänkte därför dela med mig av lite tips på vad vi tyckte var bra att uppleva och vilka misstag vi gjorde som ni kan undvika.

Vi börjar med vårt största misstag – vi var för lite pålästa och förberedda.

Vi förstod att NY var stort men vi hade ändå en förhoppning om att man kunde spatsera runt och upptäcka olika stadsdelar utan att vara så himla påläst och att det skulle vara enkelt att hitta bra matställen, men oj så fel vi hade. Månadens telefonräkning kommer vara skyhög eftersom vi hela tiden var tvungna att sätta på dataroaming och leta efter bra ställen på internet (sen kanske vi var lite för kräsna när det kom till maten, men vi ville verkligen äta bra). Vi använde oss av offline-kartor men det var ändå svårt att hitta det man ville och vi hade för lite tid i varje stadsdel att gå runt och leta efter bra ställen. Så vårt bästa tips som vi vill ge er som ska åka dit första gången är att förbereda er lite mer än vad vi gjorde och skriva ut en karta (eller ha bilder på telefonen) där ni prickar ut bra matställen, sevärdheter och andra punkter som ni vill uppleva. Det kan också vara bra att ha några matställen per stadsdel för att ha några valmöjligheter så ni slipper springa runt hela kvarteret utan kan ta något som är i närheten av där ni är när ni börjar bli hungriga. 

Planera dagarna - vårt andra tips är att planera dagarna ni har lite mer än vad vi gjorde, vi gick egentligen upp på morgonen och googlade vad vi ville göra och försökte planera upp dagen men eftersom vädret inte var på vår sida så var det svårt att lägga någon riktig plan för vi visste inte hur kallt/blåsigt/regnigt det skulle vara. Men det finns också en charm i att inte planera allt men vi fick dock ta till taxi några gånger för att vi hade bokat lunch/middag i en annan stadsdel.

Tackla jetlagen redan första dagen - vi kom fram vid 23 (NY-tid vilket är 05 i Sverige) och kände oss inte så trötta eftersom vi hade sovit en del på planet men vi bestämde oss ändå för att gå och lägga oss direkt vilket var ett stort misstag. Vi vaknade 04 på söndagen och var superpigga och efter det var vi supertrötta på kvällarna och väldigt pigga på mornarna. Vi hann aldrig vända på dygnet förrän sista dagen och en del av charmen med NY är ju pulsen på kvällen/natten som vi gick miste om eftersom vi var så trötta.

 

Vad gjorde vi bra då? - Vi bokade fantastiska matställen i förväg som vi hade fått rekommenderade och här är några av dem:

  • Jack’s Wife Freda – frukost/brunch
  • Friedman’s – frukost/brunch
  • Penelope – frukost/brunch där det inte alls var många turister – vill ni känna er som New Yorkers så ska ni gå hit.
  • ABC Kitchen – lunch/middag, sparrispizzan var enligt J to-die-for – om man som jag dock inte kan äta gluten så är det inte ett jättebra ställe då man blir väldigt begränsad av vad man kan äta.
  • ABC  Cocina – lunch/middag, BÄSTA guacamolen jag har ätit i hela mitt liv och det fanns väldigt många glutenfria alternativ och personalen var helt fantastisk. Missa inte att äta fisktacon eller smaka på en Margarita.
  • Spotted Pig – middag med väldigt speciella och goda pommes. Jag som inte äter så mycket kött var ändå väldigt nöjd med hamburgaren med roquefortost på.
  • Refinery Rooftop – Rooftop där man både kan ta en AW eller äta middag. Coolt ställe med utsikt över Empire.
 
 

Vi gick på en broadwaymusikal, vi hade ingen specifik som vi verkligen ville se så vi fick tipset att gå till "den röda trappan" och köpa sista-minutenbiljetter till ett lägre pris via TKTS. Valet föll på musikalen Chicago som var väldigt rolig att se och artisterna var så himla duktiga.

Vi gick till Museum of the City of New York, J var mest exhalterad eftersom han älskar historia och vill förstå hur städer och länder uppkommer. Vi slog ihop besöket med vår tur i central park eftersom museumet ligger på Upper East Side. 

 

Men bäst av allt var nog att vi unnade oss en bekvämare resa över atlanten vilket gjorde att vi inte var helt slut när vi anlände utan mådde väldigt bra. Om ni flyger med SAS så skulle jag råda ALLA att i alla fall boka SAS PLUS - mer benutrymme och bättre comfort, det gör så himla mycket för hela upplevelsen.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress