Modette

PERSONLIGHETSTYPER
 
 
Igår hade vi en teamdag på kontoret och vi alla hade fått svara på massa frågor för att sedan få en analys på hur man hanterar relationer och olika situationer. Det var superspännande att få svaren trots att det känns som att jag på senare tid verkligen har lärt känna mig själv och vet vilka styrkor och svagheter jag besitter. Jag har också på senare tid börjat känna mig hemma i mig själv och jag känner mig stolt över mina styrkor samtidigt som jag accepterar mina svagheter och försöker arbeta med dem - för min egna skull, inte för någon annans.
 
Jag läste i en bok härom dagen som heter "The 7 habits of highly effective people" och i ett kapitel i boken skulle man föreställa sig att man var på sin egna begravning och det var fyra personer som skulle hålla tal.
 
1. Din familj/släkt
2. Dina vänner
3. Dina kollegor
4. Personer från något du har engagerat dig i (ideellt tex)
 
Du skulle sedan tänka på vad du vill att respektive talare berättade om dig och ditt liv. Vilken typ av far/mor/son/dotter/man/hustru du har varit. Vilken typ av vän och kollega har du varit? Vilka egenskaper förknippar de med dig och vilka prestationer vill du att de ska minnas? Vad för slags avtryck skulle du vilja ha gjort i de människor som sörjer dig på din begravning?
 
Det här satte genast igång min hjärna och jag kom fram till att jag vill bli förknippad med följande egenskaper:
1. Stort och varmt hjärta med plats för många (omtänksamhet)
2. Driven, målmedveten och inspirerande
3. Lite smågalen, någon som inte tar sig själv eller livet på för stort allvar
 
Om folk kommer ihåg mig såhär när jag går bort så kommer jag vara otroligt stolt över mig själv så nu ska jag börja jobba med detta i åtanke i allt jag gör.
 
Vad har ni för egenskaper ni vill att era nära och kära minns?
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress