Modette

FREDAGSTIPS
Så var det fredag och jag tänkte tipsa om något. Och idag tänkte jag tipsa om mig själv för jag är ju så himla bra, haha. Nej men skämt o sido, kommer ni ihåg att jag berättade att jag gästade en podd för ett tag sedan? Jag inser nu att det var innan sommaren och jag har ännu inte tipsat er om den så därför tänkte jag att det får bli veckans fredagstips. Det är tillsammans med SEB som har en "Starta företag"-podd där jag fick medverka eftersom jag då var i uppstarten av att starta ett företag. Jag hoppas att ni lyssnar och gillar avsnittet, ni hittar det här
 
Nu i efterhand har jag reflekterat och jag känner mig besviken på mig själv för att jag i podden skrattar när jag ska berätta vad jag drömmer om och vad jag vill starta för företag. Jag tror att det är någon slags försvarsmekanism som sätts in eftersom det är väldigt många som har ifrågasatt min dröm och om man ens kan jobba med det jag vill göra. Sedan är det såklart läskigt att berätta vad man drömmer om och vad ens högsta önskan är för om man inte når dit känns det som att man misslyckas. Men jag har börjat acceptera att misslyckanden är en del i framgång så om jag misslyckas så lär jag mig något på vägen, så nu ska jag sluta skratta nervöst när någon frågar mig vad jag vill bli när jag blir stor och ta min dröm på fullt allvar, inte låta någons kommentarer peta mig i sidan.
 
 
PS. Jag fick en chock när jag lyssnade på podden första gången för min röst låter inte lika hemsk som jag hade tänkt att den skulle göra, den var nästan behaglig att lyssna på.
 

CHAMPAGNETORN
Igår satte jag mig och började spåna på min 30-årsfest som jag har bestämt ska bli livets fest. Det kanske även blir en lite releasefest för mitt företag. Något som är lika självklart som att jag själv kommer vara på min födelsedagsfest är att det kommer bjudas på bubbel i någon form och därför blev jag otroligt taggad på att fixa ett champagnetorn som Rentalstories har gjort nedan. Champagne måste ändå vara livets dryck, man blir glad, fnittrig och bubblig i kroppen av det - MUMS!
 
 Bild tagen av duktiga Hasselströms
ATT KOMMA IGÅNG MED BRÖLLOPSPLANERNA
Jag kan tänka mig att ni är några stycken som har förlovat er i sommar och som tänker gifta er antingen 2019 eller 2020. Efter en förlovning är det såklart vanligt att man sitter och drömmer sig bort om sitt drömbröllop och hur man vill att allt ska bli men man kanske inte alltid tar tag i allt man faktiskt behöver göra för att skapa sitt drömbröllop. Om ni ska gifta er 2019 är det hög tid att "get down to business" och verkligen starta er planering så därför tänkte jag ge er tre tips på vad ni behöver prioritera i början av planeringen.
 
1. PRIORITERINGSLISTA
Skriv ner vad för typ av bröllop ni vill ha och vad som är viktigast för er. Vad vill ni prioritera att lägga pengar på och vad känns viktigt för att ni ska få ert drömbröllop? Allt kommer såklart kännas viktigt men om ni ÄLSKAR mat och dryck så är det klart att det ska prioriteras högt samtidigt som ni kanske inte tycker det är lika viktigt med blommor eller övrig dekor, eller så är ni tvärtom. Försök vara hårda mot er själva och lyssna på varandra. Om ni senare i planeringen börjar tycka att budgeten springer iväg så kan ni alltid gå tillbaka till er prioriteringslista och se vilka poster som ni kan justera på utifrån vad ni har satt för prioriteringar.
 
 
2. CHECKLISTOR
Dags att börja strukturera upp planeringen och se över vad som behöver göras och när det behöver göras. Det naturliga är att man börjar med det man tycker är kul MEN det finns faktiskt en anledning till att vi koordinatorer tjatar om att man behöver göra saker i "rätt" ordning och det är främst för att det är tråkigt om ni står där med klänning, blommor och dekor men inte har någon lokal att vara i för att ni var för sent ute. Så skriv ner en checklista och håll er till den. Om ni inte vet vad som ska göras när så finns det massa tips på internet eller så bokar ni en konsultation med en bröllopskoordinator där ni får ALLT ni behöver för att kunna planera ert drömbröllop själva.
 
 
3. INSPIRATION
Leta inspiration från ert hem, inredningsmagasin, pinterest, TV, Sociala Medier. Försök att tanka på med inspirationsbilder som ni kan utgå från när ni skapar ert bröllop. MEN begränsa er inte till andras bröllop eller andra event ni ser på sociala medier och pinterest utan försök att tänka utanför boxen och hitta något som inspirerar er i vardagen, i naturen eller i något specifikt material. Färger, former, tyger, allt ni kan tänkas inspireras av kan ni samla ihop.
 
 
 
Lycka till, ni har en fantastisk tid framför er! ❤