Modette

FREDAGSTIPS
Så var det fredag och jag tänkte tipsa om något. Och idag tänkte jag tipsa om mig själv för jag är ju så himla bra, haha. Nej men skämt o sido, kommer ni ihåg att jag berättade att jag gästade en podd för ett tag sedan? Jag inser nu att det var innan sommaren och jag har ännu inte tipsat er om den så därför tänkte jag att det får bli veckans fredagstips. Det är tillsammans med SEB som har en "Starta företag"-podd där jag fick medverka eftersom jag då var i uppstarten av att starta ett företag. Jag hoppas att ni lyssnar och gillar avsnittet, ni hittar det här
 
Nu i efterhand har jag reflekterat och jag känner mig besviken på mig själv för att jag i podden skrattar när jag ska berätta vad jag drömmer om och vad jag vill starta för företag. Jag tror att det är någon slags försvarsmekanism som sätts in eftersom det är väldigt många som har ifrågasatt min dröm och om man ens kan jobba med det jag vill göra. Sedan är det såklart läskigt att berätta vad man drömmer om och vad ens högsta önskan är för om man inte når dit känns det som att man misslyckas. Men jag har börjat acceptera att misslyckanden är en del i framgång så om jag misslyckas så lär jag mig något på vägen, så nu ska jag sluta skratta nervöst när någon frågar mig vad jag vill bli när jag blir stor och ta min dröm på fullt allvar, inte låta någons kommentarer peta mig i sidan.
 
 
PS. Jag fick en chock när jag lyssnade på podden första gången för min röst låter inte lika hemsk som jag hade tänkt att den skulle göra, den var nästan behaglig att lyssna på.
 

Anna

Ah, typisk försvarsmekanism som man så lätt tar till, känner igen mig. Men bra att ha identifierat så man kan börja jobba bort det, heja dig!!

Svar: Ja det är så dumt, men jag jobbar på det. Puss på dig!
Madeleine Björk

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress